
Scholfilet met roerbakgroenten
4 pers.
ca. 25 min
Mediterraans
Ingrediënten
250 g courgette
250 g wortels
250 g bloemkool
6 el olijfolie
400-500 g scholfilet
zwarte peper
himalaya- of zeezout
Bereidingswijze
Snijd de courgette in schijfjes, de wortels in stukjes van 2 cm en de bloemkool in kleine roosjes.
Doe een 2 eetlepels olijfolie in een pan en verwarm hierin de wortel en bloemkool gedurende 5 à 7 minuten. Voeg dan de courgette toe en laat de groenten beetgaar worden.
Spoel de visfilets onder de kraan af en dep droog met keukenpapier. Bestrooi met wat (versgemalen) peper en een snufje zout.
Bestrijk daarna de filets met 2 eetlepels olijfolie.
Verwarm in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak hierin de visfilets om en om lichtbruin in 5 à 6 minuten.
Serveer de vis met de groenten.
Tip: Lekker met een puree van zoete aardappel.