Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Scholfilet met spekjesvinaigrette en bloemkoolcouscous

Scholfilet met spekjesvinaigrette en bloemkoolcouscous

Ingrediënten

  • 1 bloemkool, in roosjes
  • sap van 2 limoenen
  • 6 el olijfolie
  • 4 el peterselie, fijngehakt
  • 125 g gerookte spekreepjes
  • 4 scholfilets (GIJS)
  • EXTRA keuken-machine
Scholfilet met spekjesvinaigrette en bloemkoolcouscous product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maal in de keukenmachine de bloemkool fijn tot ‘couscous’. Schep de bloemkoolcouscous in een schaal. Meng de couscous met het sap van 1 limoen, 3 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels peterselie en zout en peper naar smaak.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak de spekreepjes in 3 minuten knapperig. Voeg het sap van de tweede limoen toe en bak nog 1 minuut. Schep er 1 eetlepel peterselie en peper naar smaak door.
  3. Verhit intussen in een grote koeken- of vispan de rest van de olijfolie. Bestrooi de scholfilets met zout en peper en bak ze in 2-3 minuten per kant goudbruin en net gaar.
  4. Leg de scholfilets op 4 borden. Leg er een beetje bloemkoolcouscous bij en schep er de spekjesvinaigrette over. Serveer de rest van de couscous in een aparte schaal.

Variatie

Doe voor een extra frisse smaak ook wat geraspte limoenschil over de scholfilets.

    Voedingswaarde

  • Kcal 390
  • Eiwit 19 g
  • Koolhydraten 7 g
  • Vet 31 g