
Scholfilet met spekjesvinaigrette en bloemkoolcouscous
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
1 bloemkool, in roosjes
sap van 2 limoenen
6 el olijfolie
4 el peterselie, fijngehakt
125 g gerookte spekreepjes
4 scholfilets (GIJS)
EXTRA keuken-machine
Bereidingswijze
Maal in de keukenmachine de bloemkool fijn tot ‘couscous’. Schep de bloemkoolcouscous in een schaal. Meng de couscous met het sap van 1 limoen, 3 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels peterselie en zout en peper naar smaak.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak de spekreepjes in 3 minuten knapperig. Voeg het sap van de tweede limoen toe en bak nog 1 minuut. Schep er 1 eetlepel peterselie en peper naar smaak door.
Verhit intussen in een grote koeken- of vispan de rest van de olijfolie. Bestrooi de scholfilets met zout en peper en bak ze in 2-3 minuten per kant goudbruin en net gaar.
Leg de scholfilets op 4 borden. Leg er een beetje bloemkoolcouscous bij en schep er de spekjesvinaigrette over. Serveer de rest van de couscous in een aparte schaal.
Variatietip!
Doe voor een extra frisse smaak ook wat geraspte limoenschil over de scholfilets.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
390 kcal
Vetten
31 gram
Koolhydraten
7 gram
Eiwitten
19 gram