Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Scholfiletpakketjes met knapperige spruitjes en krulfrietjes

Scholfiletpakketjes met knapperige spruitjes en krulfrietjes

Ingrediënten

  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • 400 gram frietjes
  • 400 gram scholfilets
  • 110 gram coburgerham
  • 4 eetlepels roomkaas
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels honing
  • 400 gram spruitjes
  • 1 stuk broccoli
Scholfiletpakketjes met knapperige spruitjes en krulfrietjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + Kooktouw
  2. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. 2. Was de spruiten, verwijder de buitenste blaadjes en snijd ze doormidden. Pel en pers de knoflook, snijd de broccoli in kleine roosjes en snijd de schol in grove stukken.
  4. 3. Meng de balsamico-azijn samen met 1 eetlepel olijfolie, de honing en de knoflook.
  5. 4. Verdeel de spruiten en de broccoli over een ovenschaal en bestrijk ze met het balsamico-honingmengsel.
  6. 5. Bestrijk de stukken scholfilet met 1 eetlepel roomkaas, pak ze in met 2 plakken coburgerham en maak de pakketjes dicht met behulp van een stuk kooktouw.
  7. 6. Leg de pakketjes in een ingevette ovenschaal en bak ze tegelijk met de spruiten en broccoli in de oven in 20 minuten gaar en goudbruin.
  8. 7. Bereid ondertussen de frietjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  9. 8. Serveer de knapperige spruiten en broccoli samen met de scholfiletpakketjes en de frietjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 572
  • Eiwit 30 g
  • Koolhydraten 52 g
  • waarvan suikers 13
  • Vet 26 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 14
  • Vezels 8