
Scholfiletpakketjes met knapperige spruitjes en krulfrietjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 eetlepels balsamicoazijn
400 gram frietjes
400 gram scholfilets
110 gram coburgerham
4 eetlepels roomkaas
1 teentje knoflook
2 eetlepels honing
400 gram spruitjes
1 stuk broccoli
Bereidingswijze
+ Kooktouw
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Was de spruiten, verwijder de buitenste blaadjes en snijd ze doormidden. Pel en pers de knoflook, snijd de broccoli in kleine roosjes en snijd de schol in grove stukken.
3. Meng de balsamico-azijn samen met 1 eetlepel olijfolie, de honing en de knoflook.
4. Verdeel de spruiten en de broccoli over een ovenschaal en bestrijk ze met het balsamico-honingmengsel.
5. Bestrijk de stukken scholfilet met 1 eetlepel roomkaas, pak ze in met 2 plakken coburgerham en maak de pakketjes dicht met behulp van een stuk kooktouw.
6. Leg de pakketjes in een ingevette ovenschaal en bak ze tegelijk met de spruiten en broccoli in de oven in 20 minuten gaar en goudbruin.
7. Bereid ondertussen de frietjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
8. Serveer de knapperige spruiten en broccoli samen met de scholfiletpakketjes en de frietjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2404 Kj
Calorieën
572 kcal
Vetten
26 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
52 gram
Waarvan suikers
13 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
30 gram