
Scholfiletrol met Hollandse garnalen, spinazie en bospeen
4 pers.
ca. 40 min
Hollands
Ingrediënten
1 sjalot
1 teen knoflook
olijfolie om in te bakken
900 g spinazie
350 ml visbouillon
800 g aardappelen
8 scholfilets à 60 gram per stuk
200 g Hollandse garnalen
1 bosje bospeen
30 g boter
1 citroen
Bereidingswijze
Pel en snipper de sjalot.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Schil en snijd de aardappels in vieren.
Verhit een scheutje olie in een pan, voeg de sjalot, knoflook en spinazie toe en laat in circa 3 minuten slinken.
Schep de spinazie in een kom, maar laat het vocht van de spinazie in de pan.
Schenk de bouillon in de pan van de spinazie en breng aan de kook.
Kook de aardappels in de bouillon in circa 10 minuten gaar.
Bestrooi de scholfilets met zout en peper.
Verdeel de helft van de garnalen over het midden van de scholfilets, rol de filets losjes op en zet vast met een cocktailprikker.
Schil de bospenen.
Voeg de bospeentjes en boter toe aan de pan met aardappels en laat met de deksel op de pan nog circa 4 minuten zachtjes koken.
Voeg de spinazie toe en leg de visrolletjes erbovenop.
Laat met deksel op de pan circa 4 minuten koken.
Haal de cocktailprikkers uit de visrolletjes.
Garneer het gerecht met de resterende garnalen en plakjes citroen.