
Stamppot met snijbonen en schouderkarbonade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
680 gram schouderkarbonades
400 gram preien
400 gram snijbonen
1 kg aardappelen
70 gram komijnkaas
2 eetlepels mosterd
100 ml halfvolle melk
2 stuks sjalotten
1 teentje knoflook
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook. Schil en halveer de aardappelen. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
2. Verhit een koekenpan, wrijf de karbonades in met de mosterd en braad de karbonades in 20 minuten gaar.
3. Halveer de prei over de lengte en snijd in halve ringen. Snijd de snijbonen in smalle stukjes en pel en snipper de sjalotten en knoflook fijn. Verhit een braadpan en fruit de prei, de sjalotten en knoflook 3 minuten aan. Voeg de snijbonen toe samen met 4 eetlepels water. Stoof de groente met een deksel schuin op de pan in 10 minuten gaar.
4. Snijd de komijnekaas in kleine blokjes. Pureer de aardappels met de melk en voeg de blokjes kaas toe. Schep de gestoofde groente door de puree.
5. Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de karbonade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2835 Kj
Calorieën
674 kcal
Vetten
29 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
53 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
47 gram