Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Stamppot met snijbonen en schouderkarbonade

Stamppot met snijbonen en schouderkarbonade

Ingrediënten

  • 680 gram schouderkarbonades
  • 400 gram preien
  • 400 gram snijbonen
  • 1 kg aardappelen
  • 70 gram komijnkaas
  • 2 eetlepels mosterd
  • 100 ml halfvolle melk
  • 2 stuks sjalotten
  • 1 teentje knoflook
Stamppot met snijbonen en schouderkarbonade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook. Schil en halveer de aardappelen. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  2. Verhit een koekenpan, wrijf de karbonades in met de mosterd en braad de karbonades in 20 minuten gaar.
  3. Halveer de prei over de lengte en snijd in halve ringen. Snijd de snijbonen in smalle stukjes en pel en snipper de sjalotten en knoflook fijn. Verhit een braadpan en fruit de prei, de sjalotten en knoflook 3 minuten aan. Voeg de snijbonen toe samen met 4 eetlepels water. Stoof de groente met een deksel schuin op de pan in 10 minuten gaar.
  4. Snijd de komijnekaas in kleine blokjes. Pureer de aardappels met de melk en voeg de blokjes kaas toe. Schep de gestoofde groente door de puree.
  5. Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de karbonade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 674
  • Eiwit 47 g
  • Koolhydraten 53 g
  • waarvan suikers 4
  • Vet 29 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 13
  • Vezels 12