

Schwarszwalder tiramisu
dessert
4 pers.
ca. 15 min
Italiaans
7.18 voor 4 pers.
Ingrediënten
150 gram Pure chocolade
350 gram Kersen zonder pit
250 gram Mascarpone
200 ml Slagroom
175 gram Lange vingers
200 ml Sterke koffie
2 eetlepel Cacao
Bereidingswijze
1. Hak de chocolade fijn. Hak de kersen grof. Roer de mascarpone los. Klop de slagroom luchtig. Schep een derde van de slagroom door de mascarpone en roer voorzichtig. Schep de rest van de slagroom door het mengsel en meng goed.
2. Haal de lange vingers door de koffie en verdeel de helft over een mooie schaal. Verdeel de helft van het roommengsel erover, de helft van de kersen en de helft van de chocolade. Herhaal deze lagen en sluit af met de cacao.
3. Laat ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.
Meer recepten in de categorie