Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Schwarszwälder toetjes

Schwarszwälder toetjes

Ingrediënten

  • 1/2 PLUS chocoladecake
  • 400 g kersen
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 steranijs
  • 1 el aardappelzetmeel
  • 100 g + 100 g pure chocolade
  • 300 ml room
  • 75 g suiker
Schwarszwälder toetjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de cake in stukjes.
  2. Ontpit de kersen. Laat kersen uitlekken en pureer een kwart met een staafmixer.
  3. Breng het sap aan de kook met het kaneelstokje en steranijs.
  4. Roer het aardappelzetmeel door met een beetje water.
  5. Bind er het kokende kersensap mee tot een saus.
  6. Laat afkoelen.
  7. Verdeel de blokjes cake en daarna de kersen over 8 dessertschaaltjes.
  8. Hak of rasp 100 g van de chocolade.
  9. Klop de room met de suiker op en meng al kloppend beetje bij beetje de gehakte chocolade door de room.
  10. Schep een toef stracciatellaroom op de kersen en de cake. Besprenkel de room met de afgekoelde kersensaus.
  11. Maak van de resterende chocolade door een scherp mes over de vlakke kant van een reep naar je toe te trekken.
  12. Garneer de Schwarszwälder toetjes met de chocoladekrullen.