
Schwarszwälder toetjes
8 pers.
ca. 25 min
Overig
Ingrediënten
1/2 PLUS chocoladecake
400 g kersen
2 kaneelstokjes
1 steranijs
1 el aardappelzetmeel
100 g + 100 g pure chocolade
300 ml room
75 g suiker
Bereidingswijze
Snijd de cake in stukjes.
Ontpit de kersen. Laat kersen uitlekken en pureer een kwart met een staafmixer.
Breng het sap aan de kook met het kaneelstokje en steranijs.
Roer het aardappelzetmeel door met een beetje water.
Bind er het kokende kersensap mee tot een saus.
Laat afkoelen.
Verdeel de blokjes cake en daarna de kersen over 8 dessertschaaltjes.
Hak of rasp 100 g van de chocolade.
Klop de room met de suiker op en meng al kloppend beetje bij beetje de gehakte chocolade door de room.
Schep een toef stracciatellaroom op de kersen en de cake. Besprenkel de room met de afgekoelde kersensaus.
Maak van de resterende chocolade door een scherp mes over de vlakke kant van een reep naar je toe te trekken.
Garneer de Schwarszwälder toetjes met de chocoladekrullen.
Meer recepten in de categorie