
Scones met geklopte vanillericotta en gember-frambozenspread
Brunch
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
1 doosje diepvriesframbozen (250 g)
3 el suiker
1 cm gember
1 verpakking scones (Feestelijk PLUS, 4 stuks)
1 bakje ricotta (Galbani 250 g)
1 zakje vanillesuiker (Dr. Oetker)
Keukenmateriaal: rasp
Bereidingswijze
Verwarm in een pan de frambozen met de suiker 4 min. tot de frambozen zijn ontdooid en de suiker is opgelost. Breng aan de kook en kook 2-3 min. tot een dikke spread. Neem de frambozenspread van het vuur.
Schil de gember. Rasp 1 tl gember boven de warme frambozenspread. Laat de spread afkoelen.
Bak de scones volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop met een garde de ricotta met de vanillesuiker romig en luchtig.
Serveer de scones met de geklopte vanillericotta en de frambozen-gemberspread.
Variatietip
Weinig tijd? Breng PLUS Fruitspread framboos (pot 310 g) op smaak met geraspte gember.