
Sconestaart met frambozen en anijs
8 pers.
ca. 65 min
Ingrediënten
125 ml karnemelk (Biologisch PLUS)
1 bekertje PLUS creme fraiche (a 125 ml)
1 ei (GIJS)
400 gram speltbloem
1 eetlepel bakpoeder
100 gram gestampte muisjes
150 gram ijskoude PLUS roomboter
250 gram uitgelekte en ontdooide PLUS frambozen (diepvries)
3 eetlepels amandelschaafsel
100 gram clotted cream (Devon)
50 gram PLUS frambozenjam
Extra nodig: springvorm (22-24 cm)
Bereidingswijze
1 Roer in een kan 125 ml karnemelk (Biologisch PLUS) met 1 bekertje PLUS creme fraiche (a 125 ml) en 1 ei (GIJS) los.
2 Meng 400 gram speltbloem met een halve theelepel zout, 1 eetlepel bakpoeder en 100 gram gestampte muisjes in een kom met een garde. Voeg 150 gram ijskoude PLUS roomboter in blokjes toe en kneed met koele handen tot grove kruimels. Schenk het mengsel bij het deeg en kneed snel door elkaar.
3 Voeg dan 250 gram uitgelekte en ontdooide PLUS frambozen (diepvries) toe. Duw het deeg gelijkmatig in een met bakpapier beklede en met boter ingevette springvorm (22-24 cm).
4 Bestrooi met 3 eetlepels amandelschaafsel en bak de sconestaart in ca. 45 min. in een voorverwarmde oven op 180 graden. Snijd de bovenkant na 25 min. in 8 punten.
5 Laat iets afkoelen en bestrooi met extra gestampte muisjes. Serveer met 100 gram clotted cream (Devon) en 50 gram PLUS frambozenjam.
Meer recepten in de categorie