Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Selderij salade met linzen en witte kaas

Selderij salade met linzen en witte kaas

Ingrediënten

  • 1 stuk bleekselderij
  • 2 stuks appels
  • 100 gram witte kaas
  • 1 stuk knolselderij
  • 400 gram linzen
  • 1 handje walnoot
  • 10 gram krulpeterselie
  • 1 stuk citroen
  • 3 eetlepels volle yoghurt
Selderij salade met linzen en witte kaas product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snijd de schil van de knolselderij eraf en halveer. Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd samen met de knolselderij en bleekselderij in flinterdunne reepjes. Verkruimel de witte kaas. Hak de walnoten en de peterselie grof. Spoel de linzen goed af.
  2. 2. Meng de appel, de knolselderij, de bleekselderij en de linzen door elkaar. Voeg een eetlepel olijfolie, de peterselie, witte kaas en de walnoten toe en breng op smaak met zwarte peper.
  3. 3. Rasp de schil van de citroen, pers het sap uit en meng beiden door de yoghurt.
  4. 4. Serveer de salade met het frisse yoghurtsausje.

    Voedingswaarde

  • Kcal 320
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 37 g
  • waarvan suikers 10
  • Vet 9 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 9