
Selderij salade met linzen en witte kaas
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
1 stuk bleekselderij
2 stuks appels
100 gram witte kaas
1 stuk knolselderij
400 gram linzen
1 handje walnoot
10 gram krulpeterselie
1 stuk citroen
3 eetlepels volle yoghurt
Bereidingswijze
1. Snijd de schil van de knolselderij eraf en halveer. Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd samen met de knolselderij en bleekselderij in flinterdunne reepjes. Verkruimel de witte kaas. Hak de walnoten en de peterselie grof. Spoel de linzen goed af.
2. Meng de appel, de knolselderij, de bleekselderij en de linzen door elkaar. Voeg een eetlepel olijfolie, de peterselie, witte kaas en de walnoten toe en breng op smaak met zwarte peper.
3. Rasp de schil van de citroen, pers het sap uit en meng beiden door de yoghurt.
4. Serveer de salade met het frisse yoghurtsausje.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1349 Kj
Calorieën
320 kcal
Vetten
9 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
37 gram
Waarvan suikers
10 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
18 gram
Meer recepten in de categorie