
Selderijstamppot met katenvinken
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Europees
Ingrediënten
500 gram rundergehakt
1 eetlepel gehaktkruiden
100 gram katenspek
1 kilogram kruimige aardappels (geschild, in stukken)
1 struik bleekselderij (in boogjes)
100 gram boter
2 appels (geschild, in stukjes)
1 theelepel kerriepoeder
Bereidingswijze
1. Meng het gehakt met de kruiden en vorm er rolletjes van. Omwikkel de vleesrolletjes met katenspek.
2. Kook de aardappels met zout in circa 20 minuten gaar. Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de bleekselderij toe.
3. Verhit de helft van de boter en bak hierin de katenvinken rondom goudbruin. Voeg een scheutje water toe en gaar 10-12 minuten.
4. Giet de aardappels en bleekselderij af en vang een beetje kookvocht op. Stamp met de rest van de boter, de appels, kerriepoeder en wat kookvocht tot een smeuïge stamppot.
5. Serveer de katenvinken erbij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
775 kcal
Vetten
48 gram
Waarvan verzadigd vet
25 gram
Koolhydraten
50 gram
Eiwitten
33 gram
Meer recepten in de categorie