
Semifreddo di parmigiano con salsa di barbabietole
Voorgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Mediterraans
Ingrediënten
150 gram ricotta
150 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
1 gekookte biet (in kleine blokjes, ontveld)
1 theelepel kappertjes
1 eetlepel balsamicoazijn
1 theelepel honing
2 takjes tijm (alleen de blaadjes)
Bereidingswijze
1. Meng de ricotta met de Parmezaanse kaas en roer goed door. Breng op smaak met peper en eventueel een snuf zout. Schep de kaas in een afsluitbare bak en zet minimaal 1 uur in de diepvries.
2. Schep de biet om met de kappertjes, balsamico, honing en wat tijm. Bewaar wat tijm om te garneren.
3. Breng op smaak met zout en peper en zet tot gebruik in de koelkast.
4. Schep op elk bord een lepel van de salsa en maak met behulp van 2 vochtige lepels 4 mooie bollen van het bevroren kaasmengsel.
5. Leg ze op of naast de salsa en bestrooi met de overige tijm.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
225 kcal
Vetten
15 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
4 gram
Eiwitten
18 gram
Meer recepten in de categorie