
Semifreddo van koffie met hazelnoot
Nagerecht
4 pers.
Europees
Ingrediënten
6 stuks eidooiers
500 milliliter slagroom
100 gram kristalsuiker
1.5 deciliter espresso's
100 gram hazelnoten
Bereidingswijze
1. -Klop in een kom de eidooiers met 100 g kristalsuiker tot een schuimig en luchtig geheel. Meng met de koffie en klop au bain-marie tot een lichtgebonden massa. Klop vervolgens volledig koud.
2. -Klop de plantaardigeslagroom stijf.
3. -Spatel de plantaardige slagroom beetje bij beetje door het dooiermengsel en schep in glaasjes of vormpjes. Vries in.
4. -Doe de rest van de suiker in een pan en laat langzaam karamelliseren, neem van het vuur en voeg de hazelnoten toe. Giet op een bakpapiertje en laat uitharden.
5. -Hak de uitgeharde karamel grof.
6. -Neem de semifreddo 10 minuten voor het serveren uit de vriezer en bestrooi net voor het serveren met de gehakte karamel.