In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Semifreddo met nougat en cranberry's

Semifreddo met nougat en cranberry's

Semifreddo met nougat en cranberry's product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 265 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 vanillestokje
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 100 g suiker
  • 300 ml slagroom
  • 1 reep biologische nougat met amaretti (100 g), fijngehakt
  • 3 el gedroogde cranberry’s, fijngehakt
  • EXTRA cakevorm (1 liter), vershoudfolie, mixer
Bereiden
Bekleed de cakevorm met een royaal vel vershoudfolie. Laat de folie over de rand hangen. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe het, samen met de eieren, eidooiers en suiker in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met heet water. Laat de kom het water niet raken (= au bain-marie).
Klop de eieren met de mixer in 5-10 minuten dik, romig en lichtgeel. Neem de kom van de pan en klop het eimengsel nog 2 minuten.
Klop de slagroom lobbig. Spatel de slagroom luchtig door het eimengsel. Spatel de nougat en de cranberry’s erdoor. Schenk de ijsbasis in de cakevorm en plaats minimaal 4 uur in de diepvries.
Haal de semifreddo 10 minuten voor serveren uit de diepvries. Stort op een schaal en snijd met een warm, nat mes in mooie plakken.
Variatie
Bestrooi de semifreddo met extra nougat en serveer met warme cranberrycompote.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
26 g
vet
19 g
Kcal
295