Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Semifreddo met nougat en cranberry's

Semifreddo met nougat en cranberry's

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 100 g suiker
  • 300 ml slagroom
  • 1 reep biologische nougat met amaretti (100 g), fijngehakt
  • 3 el gedroogde cranberry’s, fijngehakt
  • EXTRA cakevorm (1 liter), vershoudfolie, mixer
Semifreddo met nougat en cranberry's product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 265 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. Bekleed de cakevorm met een royaal vel vershoudfolie. Laat de folie over de rand hangen. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe het, samen met de eieren, eidooiers en suiker in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met heet water. Laat de kom het water niet raken (= au bain-marie).
  2. Klop de eieren met de mixer in 5-10 minuten dik, romig en lichtgeel. Neem de kom van de pan en klop het eimengsel nog 2 minuten.
  3. Klop de slagroom lobbig. Spatel de slagroom luchtig door het eimengsel. Spatel de nougat en de cranberry’s erdoor. Schenk de ijsbasis in de cakevorm en plaats minimaal 4 uur in de diepvries.
  4. Haal de semifreddo 10 minuten voor serveren uit de diepvries. Stort op een schaal en snijd met een warm, nat mes in mooie plakken.

Variatie

Bestrooi de semifreddo met extra nougat en serveer met warme cranberrycompote.

    Voedingswaarde

  • Kcal 295
  • Eiwit 4 g
  • Koolhydraten 26 g
  • Vet 19 g