
Semifreddo met nougat en cranberry's
8 pers.
ca. 265 min
Italiaans
Ingrediënten
1 vanillestokje
2 eieren
2 eidooiers
100 g suiker
300 ml slagroom
1 reep biologische nougat met amaretti (100 g), fijngehakt
3 el gedroogde cranberry’s, fijngehakt
EXTRA cakevorm (1 liter), vershoudfolie, mixer
Bereidingswijze
Bekleed de cakevorm met een royaal vel vershoudfolie. Laat de folie over de rand hangen. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe het, samen met de eieren, eidooiers en suiker in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met heet water. Laat de kom het water niet raken (= au bain-marie).
Klop de eieren met de mixer in 5-10 minuten dik, romig en lichtgeel. Neem de kom van de pan en klop het eimengsel nog 2 minuten.
Klop de slagroom lobbig. Spatel de slagroom luchtig door het eimengsel. Spatel de nougat en de cranberry’s erdoor. Schenk de ijsbasis in de cakevorm en plaats minimaal 4 uur in de diepvries.
Haal de semifreddo 10 minuten voor serveren uit de diepvries. Stort op een schaal en snijd met een warm, nat mes in mooie plakken.
Variatietip!
Bestrooi de semifreddo met extra nougat en serveer met warme cranberrycompote.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
295 kcal
Vetten
19 gram
Koolhydraten
26 gram
Eiwitten
4 gram
Meer recepten in de categorie