
Semifreddo van roomyoghurt met citroen, honing en gember
Nagerecht
8 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
200 milliliter slagroom
50 gram fijne tafelsuiker
50 gram vloeibare honing
0.5 citroenen (rasp en sap)
2 eetlepels stemgember (fijngehakt)
400 gram Griekse yoghurt
Bereidingswijze
1. Klop de slagroom met de suiker stijf en zet in de koelkast.
2. Klop de honing, citroenrasp, -sap en stemgember door de yoghurt.
3. Schep de slagroom op de yoghurt en schep dit er luchtig en gelijkmatig doorheen.
4. Spoel de vormpjes af met koud water en giet het room-yoghurtmengsel erin. Tik de vormpjes een paar keer op het werkvlak om luchtbellen te voorkomen en dek af met vershoudfolie.
5. Zet de vormpjes minimaal 4 uur in de diepvries.
6. Zet de vormpjes een paar seconden in een laagje heet water. Verwijder het folie en stort de semifreddo op een schaal. Serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
285 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
25 gram
Eiwitten
4 gram
Meer recepten in de categorie