
Semifreddo van stracciatellayoghurt en pistache
Nagerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
2 eieren (gesplitst)
2 eetlepels fijne tafelsuiker
600 gram Melkan romige yoghurt stracciatella
250 milliliter Melkan verse slagroom
50 gram ongezouten pistachenoten (gepeld, grof gehakt)
6 witte schuimkransjes (grof verkruimeld)
0 chocolade paaseitjes (om te garneren)
Bereidingswijze
1. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf in een brandschone kom. Klop in een andere kom de eidooiers met de suiker in een paar minuten dik en romig. Spatel de geklopte eidooiers door de stracciatellayoghurt.
2. Klop de slagroom stijf en schep door het yoghurtmengsel. Voeg de pistache en meringue toe en spatel als laatste de geklopte eiwitten voorzichtig erdoor.
3. Bekleed de cakevorm met vershoudfolie. Giet het roommengsel in de cakevorm en zet minimaal 6 uur in de diepvries.
4. Snijd voor het serveren de semifreddo in dikke plakken. Garneer met paaschocolade.
Meer recepten in de categorie