
Serranoham met zoete tomaatjes en geklopte geitenkaas
Diner
4 pers.
ca. 15 min
Hollands
Ingrediënten
150 g zachte geitenkaas met honing
1 schaaltje serranoham reserva tapa (60 g)
12 rode zoete trostomaatjes (bakje 250 g)
½ zak veldsla (à 85 g)
1 citroen
1 tl vloeibare honing
3 el extra vierge olijfolie
Keukenmateriaal: mixer
Bereidingswijze
Klop met de mixer de geitenkaas romig en luchtig. Vouw van de serranoham roosjes.
Leg de tomaatjes en de hamroosjes zigzag in een lijn. Schep er dotjes geitenkaas bij. Steek op elk bord 3-4 toefjes veldsla ertussen.
Boen de citroen schoon. Rasp ½ van de schil van de citroen. Meng de citroenrasp met 1 el citroensap en de honing door de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
Variatietip
Liever zonder vlees? Vervang de serranoham door walnoten.