Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sesam-limoen rijst met makreel

Sesam-limoen rijst met makreel

Ingrediënten

  • 3 eetlepels sesamolie
  • 350 gram gerookte makreel
  • 200 gram snijbonen
  • 300 gram wortels
  • 1 stuk limoen
  • 300 gram rijst
  • 4 stengels lente-uitjes
  • 3 cm gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram sugar snaps
  • 1 stuk rode peper
Sesam-limoen rijst met makreel product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Snijd de lente-ui in schuine ringen, de wortel in reepjes en de sugarsnaps schuin doormidden. Pers het sap uit de limoen, hak de rode peper fijn en scheur de makreel in stukken.
  2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Meng de sesamolie met de rode peper en het limoensap.
  4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de knoflook samen met de gember. Voeg de snijbonen, de worteltjes, de sugarsnaps en de helft van de lente-ui toe en roerbak 4 minuten. Voeg de makreel, de rijst en de sesamolie met rode peper en limoensap toe en roerbak nog 3 minuten.
  5. Verdeel over de borden en garneer met de lente-ui.
  6. Tip: Garneer met koriander!

    Voedingswaarde

  • Kcal 554
  • Eiwit 29 g
  • Koolhydraten 69 g
  • waarvan suikers 5
  • Vet 17 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 6