
Sesam-limoen rijst met makreel
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
3 eetlepels sesamolie
350 gram gerookte makreel
200 gram snijbonen
300 gram wortels
1 stuk limoen
300 gram rijst
4 stengels lente-uitjes
3 cm gember
2 teentjes knoflook
150 gram sugar snaps
1 stuk rode peper
Bereidingswijze
1. Pel en pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Snijd de lente-ui in schuine ringen, de wortel in reepjes en de sugarsnaps schuin doormidden. Pers het sap uit de limoen, hak de rode peper fijn en scheur de makreel in stukken.
2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Meng de sesamolie met de rode peper en het limoensap.
4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de knoflook samen met de gember. Voeg de snijbonen, de worteltjes, de sugarsnaps en de helft van de lente-ui toe en roerbak 4 minuten. Voeg de makreel, de rijst en de sesamolie met rode peper en limoensap toe en roerbak nog 3 minuten.
5. Verdeel over de borden en garneer met de lente-ui.
Tip: Garneer met koriander!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2329 Kj
Calorieën
554 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
69 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
29 gram