
Sesam-walnootbroodjes
8 pers.
ca. 150 min
Arabisch
Ingrediënten
75 g walnoten
100 g sesamzaad
225 g broodmix voor wit brood
1 el olijfolie
1 ei
Bereidingswijze
Hak de walnoten grof en rooster samen met de helft van het sesamzaad in een droge koekenpan tot de noten beginnen te kleuren en geuren.
Doe de broodmix met 150 ml water en de olijfolie in een kom. Meng met een mixer met deeghaken of je handen tot een glad deeg. Het deeg moet loskomen van de kom en elastisch zijn.
Kneed de walnoten en tweederde van het sesamzaad door het deeg. Vorm tot een bol, leg in de kom en dek af met een theedoek. Laat 20 minuten op een warme plek rusten.
Kneed het deeg kort door en verdeel in 8 gelijke stukken. Vorm balletjes van het deeg, bestuif met bloem en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met een theedoek en laat 45 minuten rusten op een warme plek. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
Kluts het ei los en bestrijk de bolletjes met het ei. Verdeel het resterende sesamzaad over de broodjes en bak 20-25 minuten in de oven. Haal de broodjes uit de oven zodra ze goudbruin en gaar zijn. Laat iets afkoelen en serveer.