Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sesambagel met bietenspread

Sesambagel met bietenspread

Ingrediënten

  • 500 g gekookte rode bietjes
  • 250 g ricotta
  • 1 el mierikswortel (potje 140 g, Kühne)
  • 1 el mayonaise
  • 4 (gerookte) eieren (PLUS FeestMoment)
  • 4 bagels met sesam (PLUS FeestMoment)
  • 1 tl rode wijnazijn
  • 1 bakje tuinkers
  • Benodigdheden: blender of staafmixer
Sesambagel met bietenspread product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Pureer 2 middelgrote in stukken gesneden bietjes met de ricotta, mierikswortel en mayonaise in de blender of met de staafmixer tot een grove puree. Proef en breng op smaak met peper en een beetje zout of extra mierikswortel of mayonaise.
  2. 2 Kook de eieren in ca. 6 min. zacht. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Verwarm tegelijkertijd de bagels 5 min. in de oven. Snijd ondertussen de rest van de bietjes in blokjes van 1 cm. Bestrooi met peper en een beetje zout en besprenkel met azijn. Snijd de bieslook fijn.
  3. 3 Halveer de bagels, bestrijk met de bietenspread en verdeel de gesneden bietenblokjes erover. Leg er een ei op en bestrooi met de tuinkers.

    Voedingswaarde

  • Kcal 306
  • Eiwit 15 g
  • Koolhydraten 23 g
  • Vet 16 g