
Sesambagel met bietenspread
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
500 g gekookte rode bietjes
250 g ricotta
1 el mierikswortel (potje 140 g, Kühne)
1 el mayonaise
4 (gerookte) eieren (PLUS FeestMoment)
4 bagels met sesam (PLUS FeestMoment)
1 tl rode wijnazijn
1 bakje tuinkers
Benodigdheden: blender of staafmixer
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Pureer 2 middelgrote in stukken gesneden bietjes met de ricotta, mierikswortel en mayonaise in de blender of met de staafmixer tot een grove puree. Proef en breng op smaak met peper en een beetje zout of extra mierikswortel of mayonaise.
2 Kook de eieren in ca. 6 min. zacht. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Verwarm tegelijkertijd de bagels 5 min. in de oven. Snijd ondertussen de rest van de bietjes in blokjes van 1 cm. Bestrooi met peper en een beetje zout en besprenkel met azijn. Snijd de bieslook fijn.
3 Halveer de bagels, bestrijk met de bietenspread en verdeel de gesneden bietenblokjes erover. Leg er een ei op en bestrooi met de tuinkers.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
306 kcal
Vetten
16 gram
Koolhydraten
23 gram
Eiwitten
15 gram