
Shakshuka met feta en sojaboontjes
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
36.37 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Gele ui
2 tenen Knoflook
2 stuks Rode paprika
2 stuks Trostomaten
1 Snufje Gerookt paprikapoeder
1 theelepel Gemalen komijn
1 kilo Gezeefde tomaten
1 Plant Peterselie
600 gram Edamame bonen
75 gram Feta
6 stuks Eieren
4 stuks Pitabroodjes
Bereidingswijze
1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm twee eetlepels olijfolie in een hapjespan. Fruit hierin de ui en knoflook. Verwijder ondertussen de kroontjes en zaadlijsten van de paprika en trostomaten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Voeg samen met het gerookt paprikapoeder, komijn, een snuf zout en peper toe aan het uimengsel en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gezeefde tomaten toe en laat 20 minuten pruttelen.
2. Haal de blaadjes van de peterselie los van de takjes en hak grof. Giet de sojabonen in een vergiet en spoel af onder de koude kraan. Meng met de helft van de peterselie, twee eetlepels olijfolie en zwarte peper naar smaak. Verbrokkel de feta en meng door de sojaboontjes.
3. Maak met een lepel 6 kuiltjes in de tomatensaus. Breek hierin de eieren en doe een deksel op de pan. Laat de eieren 5-10 minuten garen, tot het eiwit gestold is. Bereid de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Serveer de shakshuka in de pan en garneer met de resterende peterselieblaadjes. Serveer de sojaboontjessalade en pitabroodjes erbij.
Meer recepten in de categorie