
Shakshuka
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 Bio+ Middel grote ui
2 tenen Bio+ Knoflook
2 Bio+ Rode paprika's
1 bosje Krulpeterselie
100 GR Feta
1 Avocado
1 EL Milde olijfolie
1/2 TL Gemalen komijn
1/4 TL Cayennepoeder
2 blikken Bio+ Tomatenblokjes
4 Eieren
1 EL Sesamzaadjes
4 Pitabroodjes
Bereidingswijze
1. Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwijder de kroon en zaadjes van de paprika’s en snijd de paprika in reepjes. Haal de peterselie van de takjes en hak fijn. Verkruimel de feta en snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes.
2. Verwarm een ruime koekenpan met de olie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui en voeg na 5 minuten de knoflook toe. Bak kort mee.
3. Voeg de paprikareepjes met de komijn en cayennepeper toe. Bak 5 minuten.
4. Draai het vuur laag, voeg de tomatenblokjes toe en laat 15 minuten pruttelen tot de paprika zacht is. Breng op smaak met peper.
5. Maak met een lepel 4 kuiltjes in het tomatenmengsel, breek hier voorzichtig de eieren boven en gaar de eitjes met de deksel op de pan gedurende 5-10 minuten.
6. Bak de pitabroodjes af volgens de instructies op de verpakking.
7. Garneer de shakshuka met de feta, avocado, krulpeterselie en sesamzaadjes. Serveer met het brood.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
585 kcal
Vetten
24 gram
Koolhydraten
60 gram
Eiwitten
4 gram