Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Shakshuka

Shakshuka

Ingrediënten

  • 1 Bio+ Middel grote ui
  • 2 tenen Bio+ Knoflook
  • 2 Bio+ Rode paprika's
  • 1 bosje Krulpeterselie
  • 100 GR Feta
  • 1 Avocado
  • 1 EL Milde olijfolie
  • 1/2 TL Gemalen komijn
  • 1/4 TL Cayennepoeder
  • 2 blikken Bio+ Tomatenblokjes
  • 4 Eieren
  • 1 EL Sesamzaadjes
  • 4 Pitabroodjes
Shakshuka product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwijder de kroon en zaadjes van de paprika’s en snijd de paprika in reepjes. Haal de peterselie van de takjes en hak fijn. Verkruimel de feta en snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes.
  2. 2. Verwarm een ruime koekenpan met de olie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui en voeg na 5 minuten de knoflook toe. Bak kort mee.
  3. 3. Voeg de paprikareepjes met de komijn en cayennepeper toe. Bak 5 minuten.
  4. 4. Draai het vuur laag, voeg de tomatenblokjes toe en laat 15 minuten pruttelen tot de paprika zacht is. Breng op smaak met peper.
  5. 5. Maak met een lepel 4 kuiltjes in het tomatenmengsel, breek hier voorzichtig de eieren boven en gaar de eitjes met de deksel op de pan gedurende 5-10 minuten.
  6. 6. Bak de pitabroodjes af volgens de instructies op de verpakking.
  7. 7. Garneer de shakshuka met de feta, avocado, krulpeterselie en sesamzaadjes. Serveer met het brood.

    Voedingswaarde

  • Kcal 585
  • Eiwit 4 g
  • Koolhydraten 60 g
  • Vet 24 g