Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Shakshuka van aubergine en paprika met varkenshaas

Shakshuka van aubergine en paprika met varkenshaas

Ingrediënten

  • 1 stuk paprikamix
  • 500 gram varkenshaas
  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • 2 stuks aubergines
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 stuks eieren
  • 1 theelepel lichte basterdsuiker
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 20 gram koriander
Shakshuka van aubergine en paprika met varkenshaas product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de paprika’s uit de paprika-mix in gelijke stukken en verwijder de zaadjes. Snijd de aubergines in gelijke parten, pel en pers de teentjes knoflook uit en hak de koriander fijn.
  2. Verwarm een grote koekenpan of hapjespan en voeg de gepelde tomaten, de tomatenketchup en de basterdsuiker toe. Voeg de paprika’s, de aubergine, de knoflook en de paprikapoeder toe. Meng goed en stoof 15 minuten op laag vuur.
  3. Druk met een pollepel 4 kuiltjes in de groentenstoof en breek in elk kuiltje een ei. Verwarm de eieren mee totdat deze aan de bovenkant stollen.
  4. Verhit ondertussen en scheutje olie in een andere koekenpan of braadpan en bak de varkenshaas in 8 minuten rondom goudbruin en gaar.
  5. Verdeel de shakshuka samen met de varkenshaas over de borden en garneer met de koriander.

    Voedingswaarde

  • Kcal 326
  • Eiwit 39 g
  • Koolhydraten 15 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 11 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 5