
Shakshuka van aubergine en paprika met varkenshaas
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 stuk paprikamix
500 gram varkenshaas
4 eetlepels tomatenketchup
2 stuks aubergines
3 teentjes knoflook
4 stuks eieren
1 theelepel lichte basterdsuiker
1 theelepel paprikapoeder
20 gram koriander
Bereidingswijze
1. Snijd de paprika’s uit de paprika-mix in gelijke stukken en verwijder de zaadjes. Snijd de aubergines in gelijke parten, pel en pers de teentjes knoflook uit en hak de koriander fijn.
2. Verwarm een grote koekenpan of hapjespan en voeg de gepelde tomaten, de tomatenketchup en de basterdsuiker toe. Voeg de paprika’s, de aubergine, de knoflook en de paprikapoeder toe. Meng goed en stoof 15 minuten op laag vuur.
3. Druk met een pollepel 4 kuiltjes in de groentenstoof en breek in elk kuiltje een ei. Verwarm de eieren mee totdat deze aan de bovenkant stollen.
4. Verhit ondertussen en scheutje olie in een andere koekenpan of braadpan en bak de varkenshaas in 8 minuten rondom goudbruin en gaar.
5. Verdeel de shakshuka samen met de varkenshaas over de borden en garneer met de koriander.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1375 Kj
Calorieën
326 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
15 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
39 gram