Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Shaslicks met wortelfrietjes en rauwkostsalade

Shaslicks met wortelfrietjes en rauwkostsalade

Ingrediënten

  • 600 gram shaslicks
  • 500 gram geschrapte worteltjes
  • 75 gram rucolamelange
  • 1 bakje rauwkost
  • 70 gram parmezaanse kaas
  • 1 stuk ei
Shaslicks met wortelfrietjes en rauwkostsalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Steek de barbecue aan, verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. 2. Snijd de geschraapte wortels in gelijke partjes en leg deze in een schaal of kom.
  3. 3. Kluts het ei los en voeg bij de wortels. Hussel totdat alle wortels bedekt zijn met een laagje ei, volg met de Parmezaanse kaas en hussel opnieuw totdat alle wortels bedekt zijn met een laagje Parmezaan.
  4. 4. Verdeel de wortelfrietjes over de bakplaats en plaats ze 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  5. 5. Gril de shaslicks op de barbecue in 6-8 minuten rondom gaar.
  6. 6. Meng ondertussen de rauwkost met de rucolamelange.
  7. 7. Verdeel de wortelfrietjes met Parmezaanse kaas en de shaslicks over de borden en serveer met de rauwkostsalade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 378
  • Eiwit 38 g
  • Koolhydraten 12 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 19 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 6