
Shaslicks met wortelfrietjes en rauwkostsalade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
600 gram shaslicks
500 gram geschrapte worteltjes
75 gram rucolamelange
1 bakje rauwkost
70 gram parmezaanse kaas
1 stuk ei
Bereidingswijze
1. Steek de barbecue aan, verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Snijd de geschraapte wortels in gelijke partjes en leg deze in een schaal of kom.
3. Kluts het ei los en voeg bij de wortels. Hussel totdat alle wortels bedekt zijn met een laagje ei, volg met de Parmezaanse kaas en hussel opnieuw totdat alle wortels bedekt zijn met een laagje Parmezaan.
4. Verdeel de wortelfrietjes over de bakplaats en plaats ze 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
5. Gril de shaslicks op de barbecue in 6-8 minuten rondom gaar.
6. Meng ondertussen de rauwkost met de rucolamelange.
7. Verdeel de wortelfrietjes met Parmezaanse kaas en de shaslicks over de borden en serveer met de rauwkostsalade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1585 Kj
Calorieën
378 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
12 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
38 gram