

Sheperds pie met zoete aardappel
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 60 min
11.28 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Plus zoete aardappel
2 eetlepel Plus olijfolie
1 stuk Uien
2 tenen Knoflook
400 gram Gehakt
1 theelepel Peterselie
1 Mespunt Silvo roz
1 Mespunt Tijm
2 eetlepel Tomatenpuree
2 eetlepel Tarwebloem
400 gram Bonduelle tuin
50 gram Roomboter
50 gram Granarolo
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Schil de zoete aardappels, snijd in blokjes en kook dit ongeveer 20 minuten totdat de aardappels zacht zijn.
3. Snipper intussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook kort aan. Voeg het gehakt, de peterselie, rozemarijn en tijm toe en bak het gehakt rul.
4. Voeg de tomatenpuree en de bloem toe en bak een paar minuten mee. Voeg een half runderbouillonblokje, 200 ml water, de doperwten en wortelen toe en laat dit 5 minuten pruttelen. Proef of je dit nog verder op smaak moet brengen met peper en zout.
5. Stamp intussen de zoete aardappel fijn met de boter en de Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout.
6. Verdeel het gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel hier de zoete aardappelpuree overheen. Bak 30 minuten af in de oven en laat 15 minuten rusten op het aanrecht voordat je het opdient.
Meer recepten in de categorie