
Shepherds pie
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram rundergehakt
2 stuks winterpenen
1 stuk ui
50 gram geraspte kaas
200 gram tuinerwten (diepvries)
1 eetlepel tijm
3 teentjes knoflook
250 ml kippenbouillon
70 gram tomatenpuree
100 ml halfvolle melk
1 kg aardappelen kruimig
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook en verwarm de oven op 200 graden.
2. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook deze 18 minuten. Giet de aardappelen af en bewaar ze in de pan.
3. Snijd de peen in blokjes, pel en snipper de ui en pers de teentjes knoflook uit.
4. Verhit vervolgens een scheutje olie in een koekenpan en bak het gehakt in 3 minuten rul. Voeg de ui, de knoflook, de peen, de tijm, de kippenbouillon, de tuinerwten en de tomatenpuree toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
5. Stamp ondertussen de aardappelen fijn, voeg de melk toe en roer tot een romige puree.
6. Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal, dek dit af met een laag aardappelpuree en volg met de geraspte kaas.
7. Plaats de Shepherds pie 10 minuten in de voorverwarmde oven.
8. Verdeel de Shepherds pie over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2584 Kj
Calorieën
644 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
60 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
38 gram
Meer recepten in de categorie