Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Shepherds pie

Shepherds pie

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 stuks winterpenen
  • 1 stuk ui
  • 50 gram geraspte kaas
  • 200 gram tuinerwten (diepvries)
  • 1 eetlepel tijm
  • 3 teentjes knoflook
  • 250 ml kippenbouillon
  • 70 gram tomatenpuree
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 kg aardappelen kruimig
Shepherds pie product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook en verwarm de oven op 200 graden.
  2. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook deze 18 minuten. Giet de aardappelen af en bewaar ze in de pan.
  3. Snijd de peen in blokjes, pel en snipper de ui en pers de teentjes knoflook uit.
  4. Verhit vervolgens een scheutje olie in een koekenpan en bak het gehakt in 3 minuten rul. Voeg de ui, de knoflook, de peen, de tijm, de kippenbouillon, de tuinerwten en de tomatenpuree toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
  5. Stamp ondertussen de aardappelen fijn, voeg de melk toe en roer tot een romige puree.
  6. Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal, dek dit af met een laag aardappelpuree en volg met de geraspte kaas.
  7. Plaats de Shepherds pie 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Verdeel de Shepherds pie over de borden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 644
  • Eiwit 38 g
  • Koolhydraten 60 g
  • waarvan suikers 8
  • Vet 23 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 11
  • Vezels 12