
Vanita's shoarma boerenkool wrap
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram shoarmavlees
500 gram boerenkool
250 gram cherrytomaten
4 stuks tortillawraps
1 stuk rode ui
20 gram munt
4 eetlepels Griekse yoghurt
Bereidingswijze
1. Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Hak de munt fijn en snijd de cherrytomaten in partjes.
2. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de boerenkool samen met de rode ui in 4 minuten gaar. Schep met een schuimspaan uit de pan en bak in dezelfde pan de shoarma in 10 minuten gaar.
3. Verhit een grillpan en grill de wraps.
4. Meng de yoghurt met de munt tot een frisse saus.
5. Bestrijk de wraps met de yoghurt-muntsaus, schep de boerenkool, de tomaatjes en de shoarma erbovenop en rol de wraps dicht.
6. Snijd de wraps doormidden, verdeel over de borden en serveer met de yoghurt-muntsaus.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1745 Kj
Calorieën
417 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
37 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
30 gram