

Shoarma plaattaart met zelfgemaakte knoflooksaus
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Overig
10.25 voor 4 pers.
Ingrediënten
3 tenen Knoflook
1 bosje Peterselie
250 gram Griekse yoghurt
1 stuk Citroen
1 Rol Vers bladerdeeg
500 gram Shoarmavlees
125 gram Cherrytomaten
6 stuks Radijsjes
1 Halve Komkommer
1 eetlepel Sriracha
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de knoflook en hak de peterselie fijn. Meng de yoghurt met de creme fraiche, knoflook en peterselie. Voeg 2 tl citroensap en een snuf zout toe.
2. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw de randjes om en prik het deeg in met een vork. Besmeer met tweederde van de knoflooksaus en leg hierop het shoarmavlees. Bak in 25 minuten goudbruin en krokant in de oven.
3. Snijd ondertussen de cherrytomaten in kwarten, de radijsjes in plakjes en de komkommer in kleine blokjes. Breng op smaak met citroensap, citroenrasp, een eetlepel olijfolie, zout en peper.
4. Haal de shoarma plaattaart uit de oven en verdeel er de salade over. Garneer met de resterende knoflooksaus en sriracha.
Meer recepten in de categorie