Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Shoarma plaattaart met zelfgemaakte knoflooksaus

Shoarma plaattaart met zelfgemaakte knoflooksaus

Ingrediënten

  • 3 tenen Knoflook
  • 1 bosje Peterselie
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 1 stuk Citroen, sap en rasp
  • 1 Rol Vers bladerdeeg
  • 500 gram Shoarmavlees
  • 125 gram Cherrytomaten
  • 6 stuks Radijsjes
  • 1 Halve Komkommer
  • 1 eetlepel Sriracha
Shoarma plaattaart met zelfgemaakte knoflooksaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de knoflook en hak de peterselie fijn. Meng de yoghurt met de creme fraiche, knoflook en peterselie. Voeg 2 tl citroensap en een snuf zout toe.
  2. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw de randjes om en prik het deeg in met een vork. Besmeer met tweederde van de knoflooksaus en leg hierop het shoarmavlees. Bak in 25 minuten goudbruin en krokant in de oven.
  3. Snijd ondertussen de cherrytomaten in kwarten, de radijsjes in plakjes en de komkommer in kleine blokjes. Breng op smaak met citroensap, citroenrasp, een eetlepel olijfolie, zout en peper.
  4. Haal de shoarma plaattaart uit de oven en verdeel er de salade over. Garneer met de resterende knoflooksaus en sriracha.

    Voedingswaarde

  • Kcal 232
  • Eiwit 24 g
  • Koolhydraten 2 g
  • waarvan suikers 1
  • Vet 12 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 1