
Shoarmaburger met Griekse salade en aardappelschijfjes
4 pers.
ca. 25 min
Grieks
Ingrediënten
1 zak PLUS aardappelschijfjes
4 Shoarmaburgers
1 Zak PLUS ijsbergsla naturel
150 g Fetablokjes
2 Tomaten
1 Rode ui
1 Pot Carbonell gesneden zwarte olijven
3 el Extra-virgine olijfolie
4 Hamburger broodjes
1 Fles Yildriz Turkse Knoflooksaus
Peper
Zout
2 el Olie
Bereidingswijze
Verhit een grote koekenpan met olie. Voeg hieraan de aardappelschijfjes toe en bak ze gedurende 8 minuten goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de tomaten in schijven en blokjes
Verhit vervolgens een grillpan met olijfolie en bak de hamburgers aan beide kanten gaar.
Meng ondertussen de ijsbergsla met de feta, blokjes tomaat, uiringen, olijven en een klein beetje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de hamburgerbroodjes door, grill ze eventueel in de pan of in de oven, besmeer de bodem met knoflooksaus en leg hier wat ijsbergsla op. Beleg vervolgens met de hamburger. Leg hier een schijfje tomaat op en plaats de bovenkant erop.
Serveer de hamburger met de salade en de aardappeltjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
811 kcal
Vetten
54 gram
Koolhydraten
57 gram
Eiwitten
28 gram