Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Shoarmasalade met frisse yoghurtdressing en pitapuntjes

Shoarmasalade met frisse yoghurtdressing en pitapuntjes

Ingrediënten

  • 3 trostomaten
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 bosje peterselie
  • 1 citroen
  • 150 Griekse yoghurt 10% vet
  • 2 tenen knoflook
  • 500 g shoarmavlees
  • 4 PLUS Volkoren maaltijd pita's
  • 1 krop ijsbergsla
  • 2 el sriracha saus
Shoarmasalade met frisse yoghurtdressing en pitapuntjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snijd de tomaten in parten. Verwijder met een mes de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Verwijder de uiteindes van de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepeltje de zaadlijsten. Snijd in even kleine blokjes als de tomaat. Snijd de rode ui in flinterdunne ringen en hak de peterselie fijn.
  2. 2. Doe de tomaat- en komkommerblokjes, de rode ui en helft van de peterselie in een grote kom. Rasp de citroen en pers het sap uit. Breng het tomaatmengsel op smaak met peper, zout, de helft van de citroenrasp en -sap. Zet apart tot gebruik.
  3. 3. Doe de yoghurt in een schaaltje en meng er de resterende citroenrasp en -sap door. Rasp de knoflook boven de yoghurt. Voeg twee eetlepels olijfolie, een snuf zout en peper toe. Meng en zet apart tot gebruik.
  4. 4. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin het shoarmavlees in 8-10 minuten gaar. Bak ondertussen de pitabroodjes in een broodrooster krokant. Snijd in puntjes en leg apart.
  5. 5. Halveer de ijsbergsla, verwijder de harde kern en snijd de sla in reepjes. Meng met de tomatensalade en verdeel over vier borden. Verdeel hier het shoarmavlees, de yoghurtsaus en hot sauce over. Serveer met de pitapuntjes.