

Shoarmasalade met frisse yoghurtdressing en pitapuntjes
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Gezond
11.67 voor 4 pers.
Ingrediënten
3 stuks Trostomaten
1 stuk Komkommer
1 stuk Rode ui
1 bosje Peterselie
1 stuk Citroen
150 gram Griekse yoghurt 10% vet
2 tenen Knoflook
500 gram Shoarmavlees
4 stuks Volkoren pitabrood
1 stuk IJsbergsla
2 eetlepel Sriracha
Bereidingswijze
1. Snijd de tomaten in parten. Verwijder met een mes de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Verwijder de uiteindes van de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepeltje de zaadlijsten. Snijd in even kleine blokjes als de tomaat. Snijd de rode ui in flinterdunne ringen en hak de peterselie fijn.
2. Doe de tomaat- en komkommerblokjes, de rode ui en helft van de peterselie in een grote kom. Rasp de citroen en pers het sap uit. Breng het tomaatmengsel op smaak met peper, zout, de helft van de citroenrasp en -sap. Zet apart tot gebruik.
3. Doe de yoghurt in een schaaltje en meng er de resterende citroenrasp en -sap door. Rasp de knoflook boven de yoghurt. Voeg twee eetlepels olijfolie, een snuf zout en peper toe. Meng en zet apart tot gebruik.
4. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin het shoarmavlees in 8-10 minuten gaar. Bak ondertussen de pitabroodjes in een broodrooster krokant. Snijd in puntjes en leg apart.
5. Halveer de ijsbergsla, verwijder de harde kern en snijd de sla in reepjes. Meng met de tomatensalade en verdeel over vier borden. Verdeel hier het shoarmavlees, de yoghurtsaus en hot sauce over. Serveer met de pitapuntjes.
Meer recepten in de categorie