
Shoarmaschotel met knoflooksaus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Midden-Oosters
Ingrediënten
5 eetlepels wokolie
500 gram shoarmavlees
500 gram roerbakgroenten
750 gram diepvriesrösti
100 gram belegen kaas (geraspt)
250 milliliter yoghurt
3 teentjes knoflook (fijngehakt)
2 eetlepels peterselie (gehakt)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
2. Verhit de helft van de olie en roerbak hierin het shoarmavlees 5-6 minuten.
3. Roerbak de groenten 3-4 minuten in de rest van de olie en breng op smaak met zout en peper.
4. Schep het shoarmavlees in een ovenschaal en schep de groenten erop.
5. Verdeel een laagje rösti erover en bestrooi met de kaas.
6. Bak de schotel circa 25 minuten in het midden van de oven.
7. Meng intussen de ingrediënten voor de knoflooksaus en breng op smaak met zout en peper.
8. Serveer de saus bij de shoarmaschotel.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
680 kcal
Vetten
34 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
50 gram
Eiwitten
39 gram
Meer recepten in de categorie