
Siciliaanse mosselpan
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
3 kilogram mosselen
3 vleestomaten in partjes, ontveld
3 teentjes knoflook in plakjes
3 eetlepels verse Italiaanse kruiden gehakt
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels sinaasappelsap
2 eetlepels rode pesto of 2 eetlepels groene pesto
2 eetlepels tomatenpuree
Bereidingswijze
Verwijder beschadigde en openstaande mosselen die niet sluiten na een tik op de rand van het aanrecht.
Leg de mosselen in een ruime pan. Voeg de tomaten met de knoflook, de Italiaanse kruiden en 3 eetlepels olijfolie bij de mosselen.
Kook de mosselen, afgedekt, 4-5 minuten of tot ze open zijn. Schud ze na 2-3 minuten even om.
Meng de rest van de olijfolie met het sinaasappelsap, peper, de pesto en de tomatenpuree. Verdun dit sausje eventueel met een beetje mosselvocht.
Schep de mosselen op diepe borden of in kommen. Serveer het sausje erbij.
Variatietip
Kies verse kruiden als basilicum, tijm en rozemarijn. Voeg eens 1 eetlepel in plakjes gesneden groene olijven zonder pit, bij de mosselen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
400 kcal
Vetten
24 gram
Koolhydraten
16 gram
Eiwitten
38 gram