
Simpele pasta met tomaten en feta uit de oven
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
24.27 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Puntpaprika
5 tenen Knoflook
750 gram Cherrytomaten
3 takjes Oregano
1 theelepel Chilipeper vlokken
400 gram Feta
400 gram Penne pasta
2 sneetjes Wit brood
50 gram Walnoten
1 Plant Peterselie
1 stuk Citroen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de puntpaprika’s in reepjes en de knoflook in dunne plakjes. Verdeel de puntpaprika met de knoflook, cherrytomaten, oregano, chili, 3 eetlepels olijfolie, zout en peper over een grote oventray of bakplaat. Leg hierop de feta en besprenkel met nog een theelepel olijfolie. Rooster 25 minuten in de oven.
2. Breng ondertussen een ruime pan met gezouten water aan de kook. Kook hierin de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar.
3. Verwijder de korstjes van het brood en hak het zachte gedeelte met de walnoten fijn. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin het brood met de walnoten goudbruin en krokant. Hak de peterselie fijn en rasp de helft van de citroen. Meng de citroen en peterselie door het broodkruimmengsel. Breng op smaak met peper.
4. Giet de pasta af. Prak de tomaten door de feta en meng de pasta erdoor. Garneer met het krokante broodkruim.
Meer recepten in de categorie