
Sinaasappel-cranberryjam met laurier
Ontbijt
4 pers.
ca. 35 min
Engels
Ingrediënten
300 gram sinaasappel (schoongeboend)
4 laurierblaadjes
1 kilogram geleisuiker
300 milliliter sinaasappelsap
300 gram cranberry's
Bereidingswijze
1. Schil de sinaasappels en snijd 2 eetlepels reepjes van de schil. Verdeel de sinaasappels in kwarten en vang het sap op.
2. Verwijder de pitjes en witte velletjes en snijd de partjes in iets kleinere stukken.
3. Breng in een pan met dikke bodem de reepjes sinaasappelschil, sinaasappelstukjes met opgevangen sinaasappelsap, laurierblaadjes, geleisuiker en extra sinaasappelsap aan de kook.
4. Kook al roerend 6-7 minuten en laat het vocht iets verdampen.
5. Voeg de cranberry's toe en kook nog circa 3 minuten zodat de cranberry's niet helemaal stuk koken.
6. Schep het eventuele schuim eraf en verwijder de laurierblaadjes.
7. Schenk of schep de jam tot aan de rand in de potten. Roer met een schone lepel in elke pot zodat de vruchten mooi verdeeld zijn.
8. Draai de deksels erop en zet de gevulde potten omgekeerd weg.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
1120 kcal
Vetten
2 gram
Koolhydraten
267 gram
Eiwitten
2 gram
Meer recepten in de categorie