

Sinaasappel eton mess
dessert
4 pers.
ca. 140 min
4.40 voor 4 pers.
Ingrediënten
6 stuks Eieren
320 gram Neutraal suiker
2 stuks Handsinaasappelen
100 gram Roomboter
250 ml Slagroom
2 eetlepel Poedersuiker
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 120 graden. Splits de eieren en bewaar de dooiers voor straks. Klop 3 eiwitten op tot deze luchtig beginnen te worden en voeg dan beetje bij beetje de 200 gram suiker toe tot dit helemaal opgenomen is en de eiwitten helemaal stijf zijn.
2. Verdeel in hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 2 uur af in de oven. Dit hoeft niet perfect te zijn, we verkruimelen de meringue straks toch voor dit toetje. Laat in de oven afkoelen (dit kun je ook een dag van tevoren klaarmaken).
3. Split de overige 3 eieren. Doe de 6 eidooiers, 100 ml sinaasappelsap, de rasp van 1 sinaasappel, de boter en de overige 120 gram suiker in een kom. Doe de kom op een pan met een laagje water op het fornuis (au bain-marie) en roer door terwijl het mengsel opwarmt. Je ziet dat de curd dikker begint te worden en deze is klaar wanneer je een streep op de bolle kant van een lepel kunt trekken en deze niet doorloopt. Haal van het vuur en laat afkoelen.
4. Klop de slagroom met de poedersuiker op tot je een lobbige massa hebt.
5. Verdeel over 4 glazen wat van de slagroom, dan verkruimelde meringue en dan de sinaasappelcurd. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn. Je kunt eventueel nog garneren met wat partjes sinaasappel.
Meer recepten in de categorie