

Sinaasappel orzo met pangasiusfilet
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
10.24 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Uien
3 tenen Knoflook
2 eetlepel Olijfolie
300 gram Orzo
2 eetlepel Tomatenpuree
1 stuk Sina
2 stuks Bouillonblokjes
300 gram Spinazie
4 eetlepel Mascarpone
50 gram Parmigiano
2 eetlepel Roomboter
4 stuks Pangasius
Bereidingswijze
1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de orzo toe en bak kort mee tot de orzo glazig is. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut mee.
2. Blus af met de sinaasappelsap (tip: rasp de sinaasappel eerst en zet de rasp opzij) en roer door tot het sap verdampt is. Voeg 600 ml groentebouillon toe en laat de orzo hierin garen. Roer regelmatig door, het duurt 9 minuten voordat orzo gaar is. Merk je dat het iets te droog wordt, voeg dan wat meer van de bouillon toe.
3. Voeg wanneer de orzo bijna klaar is de spinazie toe en roer door tot dit geslonken is. Voeg de mascarpone, sinaasappelrasp en de Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met peper en zout.
4. Verhit intussen de boter in een koekenpan. Breng de pangasiusfilet op smaak met peper en zout en bak aan beide kanten aan tot dit gaar is.
Meer recepten in de categorie