
Sinaasappel-yoghurtijstaartjes
dessert
4 pers.
ca. 240 min
14.71 voor 4 pers.
Ingrediënten
50 gram Roomboter
100 gram Bastognekoeken
2 stuks Perssinaasappelen
500 gram Almhof vanille
Bereidingswijze
1. Ook nodig: 4 kleine taartvormpjes
2. Smelt de helft van de boter in een klein pannetje. Vet de taartvormpjes in met de helft van de boter. Hak de koeken tot fijne kruimels in een keukenmachine, met een mes of deegroller. Meng de koeken door de gesmolten boter en bedek hiermee de bodem van de vormpjes. Zet tot gebruik in de koelkast.
3. Was de sinaasappels en rasp de schil met een fijne rasp. Rasp alleen het oranje gedeelte, niet het witte gedeelte. Pers de geraspte sinaasappels uit. Meng de kwark met de sinaasappelrasp en het sap.
4. Vul de taartvormpjes met het kwarkmengsel en laat bevriezen in de koelkast. Dit duurt ten minste 4 uur. Haal de ijstaartjes uit de vriezer en laat 5 minuten acclimatiseren.
Meer recepten in de categorie