
Sinaasappelsalade met gegrilde zalm
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
1 stuk rode ui
300 gram radijsjes
600 gram zalmfilets
75 gram rucola
2 stuks avocado's
100 gram witte kaas
2 eetlepels witte wijnazijn
2 eetlepels plantaardige olie
2 eetlepels honing
4 stuks sinaasappels
Bereidingswijze
1. Verwarm een grillpan of contactgrill voor.
2. Schil en snijd de sinaasappels in gelijke partjes, was en snijd de radijs in flinterdunne plakjes en pel en snijd de rode ui in dunne ringen. Halveer de avocado's, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in parten. Verkruimel de witte kaas.
3. Wrijf de zalmfilets in met een klein beetje olie en gril de zalmfilets 5 minuten op de huid en vervolgens 2-3 minuten op de andere kant.
4. Maak een dressing van de witte wijnazijn, de honing en de olie en roer goed door.
5. Meng de sinaasappelpartjes met de radijs, de rode ui, de avocado's, de rucola, de witte kaas en de dressing.
6. Verdeel de sinaasappelsalade en de gegrilde zalm over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2338 Kj
Calorieën
557 kcal
Vetten
38 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
16 gram
Waarvan suikers
14 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
37 gram