Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sinaasappelsalade met gegrilde zalm

Sinaasappelsalade met gegrilde zalm

Ingrediënten

  • 1 stuk rode ui
  • 300 gram radijsjes
  • 600 gram zalmfilets
  • 75 gram rucola
  • 2 stuks avocado's
  • 100 gram witte kaas
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 2 eetlepels honing
  • 4 stuks sinaasappels
Sinaasappelsalade met gegrilde zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm een grillpan of contactgrill voor.
  2. 2. Schil en snijd de sinaasappels in gelijke partjes, was en snijd de radijs in flinterdunne plakjes en pel en snijd de rode ui in dunne ringen. Halveer de avocado's, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in parten. Verkruimel de witte kaas.
  3. 3. Wrijf de zalmfilets in met een klein beetje olie en gril de zalmfilets 5 minuten op de huid en vervolgens 2-3 minuten op de andere kant.
  4. 4. Maak een dressing van de witte wijnazijn, de honing en de olie en roer goed door.
  5. 5. Meng de sinaasappelpartjes met de radijs, de rode ui, de avocado's, de rucola, de witte kaas en de dressing.
  6. 6. Verdeel de sinaasappelsalade en de gegrilde zalm over de borden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 557
  • Eiwit 37 g
  • Koolhydraten 16 g
  • waarvan suikers 14
  • Vet 38 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 11
  • Vezels 6