
Sinterkaasfondue met hartige kruidnoten
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
1 pak witbroodmix
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels speculaaskruiden
2 eetlepels zonnebloempitten
250 milliliter groentebouillon (van 0.5 tablet)
250 milliliter witte druivensap
150 gram jongbelegen kaas (geraspt)
100 gram cheddarkaas (geraspt)
250 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
1 eetlepel maizena
0 nootmuskaat
0 bospenen (gehalveerd)
0 komkommers (in halve plakjes)
0 bleekselderij (in reepjes)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol van het gekruide deeg balletjes ter grootte van een kruidnoot en leg ze op een bakplaat. Draai van het pittendeeg langwerpige stafjes en leg ze op de tweede bakplaat. Bestrijk met water en bak in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
2. Verwarm de bouillon met het druivensap in een pan met dikke bodem, tot het bijna kookt. Zet de warmtebron laag en voeg de kazen in delen al roerend toe tot ze gesmolten zijn. Roer de maizena los met 2 eetlepels water of melk en klop dit erdoor. Laat de kaasfondue op een lage stand nog een paar minuten al roerend pruttelen. Breng naar smaak verder op smaak met peper, nootmuskaat, honing of mosterd. hartige kruidnoten en stafjes eromheen.
3. Serveer de kaasfondue in de fonduepan boven een theelichtje met alle groenten, hartige kruidnoten en stafjes eromheen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
850 kcal
Vetten
46 gram
Waarvan verzadigd vet
26 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
39 gram
Zout
4 gram
Meer recepten in de categorie