
Sinterklaasblondies
Nagerecht
18 pers.
ca. 110 min
Europees
Ingrediënten
300 gram witte chocolade (letter)
175 gram roomboter
3 eieren
150 gram witte basterdsuiker
1 eetlepel vanille-extract
1.5 theelepels koek- en speculaaskruiden
100 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram kruidnoten
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de chocolade grof en smelt 200 g samen met de boter au bain-marie. Laat iets afkoelen.
2. Bekleed intussen het bakblik met bakpapier. Mix de suiker, het vanille-extract en eieren in een ruime kom.
3. Schenk al roerend het boter-chocolademengsel beetje bij beetje bij het eimengsel. Zeef het bakmeel en de speculaaskruiden erboven en spatel met een snufje zout erdoor. Meng ¾ van de kruidnoten erdoor.
4. Schep het beslag in het bakblik en verdeel de rest van de chocolade en kruidnoten erover. Druk een beetje in het beslag. Bak in 30-35 min. in het midden van de oven gaar.
5. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en snijd in 18 stukjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
255 kcal
Vetten
15 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
27 gram
Eiwitten
3 gram
Meer recepten in de categorie