Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Skrei met knapperig korstje uit de oven

Skrei met knapperig korstje uit de oven

Skrei met knapperig korstje uit de oven product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g skreifilet
  • 2 sneetjes witbrood, zonder korstjes
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 20 g pecannoten, fijngehakt
  • 1 rode ui, zeer fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 20 g koude boter, in kleine blokjes
  • EXTRA ovenschaal, ingevet
Bereiden
Leg de skreifilet in de ovenschaal en bestrooi met zout en peper.
Rooster het brood in de broodrooster op de laagste stand en verwarm de oven voor op 200°C.
Verkruimel het brood grof en meng het met de verse tijm, pecannoten, rode ui en olijfolie.
Verdeel dit mengsel over de bovenkant van de vis en verdeel de boter erover.
Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de vis in 20 minuten knapperig en bruin.
Variatie
Lekker met geroosterde trostomaatjes uit de oven.

Voedingswaarde

eiwit
18 g
koolhydraten
8 g
vet
16 g
Kcal
250