
Skrei met knapperig korstje uit de oven
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
400 g skreifilet
2 sneetjes witbrood, zonder korstjes
1 el verse tijmblaadjes
20 g pecannoten, fijngehakt
1 rode ui, zeer fijngehakt
2 el olijfolie
20 g koude boter, in kleine blokjes
EXTRA ovenschaal, ingevet
Bereidingswijze
Leg de skreifilet in de ovenschaal en bestrooi met zout en peper.
Rooster het brood in de broodrooster op de laagste stand en verwarm de oven voor op 200°C.
Verkruimel het brood grof en meng het met de verse tijm, pecannoten, rode ui en olijfolie.
Verdeel dit mengsel over de bovenkant van de vis en verdeel de boter erover.
Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de vis in 20 minuten knapperig en bruin.
Variatietip!
Lekker met geroosterde trostomaatjes uit de oven.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
250 kcal
Vetten
16 gram
Koolhydraten
8 gram
Eiwitten
18 gram