Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Skrei met knapperig korstje uit de oven

Skrei met knapperig korstje uit de oven

Ingrediënten

  • 400 g skreifilet
  • 2 sneetjes witbrood, zonder korstjes
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 20 g pecannoten, fijngehakt
  • 1 rode ui, zeer fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 20 g koude boter, in kleine blokjes
  • EXTRA ovenschaal, ingevet
Skrei met knapperig korstje uit de oven product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Leg de skreifilet in de ovenschaal en bestrooi met zout en peper.
  2. Rooster het brood in de broodrooster op de laagste stand en verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Verkruimel het brood grof en meng het met de verse tijm, pecannoten, rode ui en olijfolie.
  4. Verdeel dit mengsel over de bovenkant van de vis en verdeel de boter erover.
  5. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de vis in 20 minuten knapperig en bruin.

Variatie

Lekker met geroosterde trostomaatjes uit de oven.

    Voedingswaarde

  • Kcal 250
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 8 g
  • Vet 16 g