

Skyr met geroosterde druiven en noten
dessert
4 pers.
ca. 20 min
Nederlands
4.94 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 eetlepel Bloemenhoning
150 gram Pitloze witte druiven
150 gram Pitloze rode druiven
75 gram Notenmix ongezouten
500 gram Skyr
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de honing met 2 theelepels milde olijfolie. Meng de druiven met de honing in een ovenschaal en rooster 15 minuten tot de druiven zacht zijn.
2. Verwarm ondertussen een droge koekenpan op laag vuur. Rooster hierin de noten tot ze beginnen te geuren. Hak de noten grof en laat volledig afkoelen.
3. Verdeel de skyr over 4 kommetjes of glazen. Top met de geroosterde druiven en de gehakte noten. Serveer direct.
4. Tip: je kunt de druiven ook een dag van tevoren roosteren. Warm ze dan vlak voor het serveren 5-10 minuten op in een oven op 160 graden.
Meer recepten in de categorie