Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Skyr met geroosterde druiven en noten

Skyr met geroosterde druiven en noten

Ingrediënten

  • 2 eetlepel Bloemenhoning
  • 150 gram Pitloze witte druiven
  • 150 gram Pitloze rode druiven
  • 75 gram Notenmix ongezouten
  • 500 gram Skyr
Skyr met geroosterde druiven en noten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main dessert
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de honing met 2 theelepels milde olijfolie. Meng de druiven met de honing in een ovenschaal en rooster 15 minuten tot de druiven zacht zijn.
  2. Verwarm ondertussen een droge koekenpan op laag vuur. Rooster hierin de noten tot ze beginnen te geuren. Hak de noten grof en laat volledig afkoelen.
  3. Verdeel de skyr over 4 kommetjes of glazen. Top met de geroosterde druiven en de gehakte noten. Serveer direct.
  4. Tip: je kunt de druiven ook een dag van tevoren roosteren. Warm ze dan vlak voor het serveren 5-10 minuten op in een oven op 160 graden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 250
  • Eiwit 17 g
  • Koolhydraten 18 g
  • waarvan suikers 17
  • Vet 10 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 1