1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Slaschuitjes met gegrilde aspergetips en olijvensalsa

Slaschuitjes met gegrilde aspergetips en olijvensalsa

Slaschuitjes met gegrilde aspergetips en olijvensalsa product foto
  • Ingredienten:

  • 1 hart van een kropsla
  • 200 g aspergetips groen (PLUS Moment), schoongemaakt
  • 7 el olijfolie
  • 1/2 bakje olijven Italia-mix (165 g), grofgehakt
  • 1/2 citroen, uitgeperst
  • 4 el basilicum, fijngesneden
  • EXTRA grillpan en een grote schaal
Bereiden
Haal de slablaadjes voorzichtig los en leg ze op een grote schaal. De allerkleinste blaadjes gebruik je niet. Snijd de asperges ter grootte van de slablaadjes. Verhit de grillpan op hoog vuur. Schep de asperges om met 2 eetlepels olie, zout en peper.
Leg de asperges in de pan. Gril 3 minuten, draai ze om (met een tang) en gril de andere kant nog 2 minuten. Schep de aspergetips op een bord.
Schep de resterende olie door de olijven. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Verdeel de asperges over de blaadjes. Schep de olijvensalsa over de asperges. Strooi de basilicum erover.
Menugang
Buffetgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 1 g
  • koolhydraten
  • 3 g
  • vet
  • 31 g
  • Kcal
  • 300
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie