Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Slaschuitjes met gegrilde aspergetips en olijvensalsa

Slaschuitjes met gegrilde aspergetips en olijvensalsa

Ingrediënten

  • 1 hart van een kropsla
  • 200 g aspergetips groen (PLUS Moment), schoongemaakt
  • 7 el olijfolie
  • 1/2 bakje olijven Italia-mix (165 g), grofgehakt
  • 1/2 citroen, uitgeperst
  • 4 el basilicum, fijngesneden
  • EXTRA grillpan en een grote schaal
Slaschuitjes met gegrilde aspergetips en olijvensalsa product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Borrel
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Haal de slablaadjes voorzichtig los en leg ze op een grote schaal. De allerkleinste blaadjes gebruik je niet. Snijd de asperges ter grootte van de slablaadjes. Verhit de grillpan op hoog vuur. Schep de asperges om met 2 eetlepels olie, zout en peper.
  2. Leg de asperges in de pan. Gril 3 minuten, draai ze om (met een tang) en gril de andere kant nog 2 minuten. Schep de aspergetips op een bord.
  3. Schep de resterende olie door de olijven. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
  4. Verdeel de asperges over de blaadjes. Schep de olijvensalsa over de asperges. Strooi de basilicum erover.

    Voedingswaarde

  • Kcal 300
  • Eiwit 1 g
  • Koolhydraten 3 g
  • Vet 31 g