
Slaschuitjes met gegrilde aspergetips en olijvensalsa
4 pers.
ca. 30 min
Italiaans
Ingrediënten
1 hart van een kropsla
200 g aspergetips groen (PLUS Moment), schoongemaakt
7 el olijfolie
1/2 bakje olijven Italia-mix (165 g), grofgehakt
1/2 citroen, uitgeperst
4 el basilicum, fijngesneden
EXTRA grillpan en een grote schaal
Bereidingswijze
Haal de slablaadjes voorzichtig los en leg ze op een grote schaal. De allerkleinste blaadjes gebruik je niet. Snijd de asperges ter grootte van de slablaadjes. Verhit de grillpan op hoog vuur. Schep de asperges om met 2 eetlepels olie, zout en peper.
Leg de asperges in de pan. Gril 3 minuten, draai ze om (met een tang) en gril de andere kant nog 2 minuten. Schep de aspergetips op een bord.
Schep de resterende olie door de olijven. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Verdeel de asperges over de blaadjes. Schep de olijvensalsa over de asperges. Strooi de basilicum erover.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
300 kcal
Vetten
31 gram
Koolhydraten
3 gram
Eiwitten
1 gram
Meer recepten in de categorie