

Slastamppot met shoarma en knoflooksaus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
1½ kg Biologisch PLUS Kruimige aardappelen (zak à 1 kg), geschild en in stukken
2 el PLUS olijfolie
500 g Boerentrots van PLUS shoarma
1 zak ijsbergsla (400 g)
1 rode paprika, in blokjes
1 Biologisch PLUS rode ui, gesnippers
Bio rode ui
4 el PLUS Knoflooksaus (fles 300 ml)
Bereidingswijze
Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de shoarma in 8-10 min. lichtbruin en gaar.
Giet de aardappelen af; vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree.
Schep de ijsbergsla, paprika, ui en de helft van de shoarma door de puree. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de stamppot op 4 borden. Verdeel de rest van de shoarma erover. Garneer met een dot knoflooksaus.
Variatietip
Bestrooi de stamppot met 2 el fijngehakte bieslook. Nóg duurzamer! Vervang de Boerentrots van PLUS Shoarma door 300 g (biologische) oesterzwammen. Scheur de oesterzwammen in reepjes en bak ze met 2 tl shoarmakruiden in 5 min. gaar.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
583 kcal
Vetten
21 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
67 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
27 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie