

Smashed aardappelsalade met zalm en broccoli
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 60 min
7.36 voor 4 pers.
Ingrediënten
700 gram Krieltjes
1 stuk Broccoli
2 eetlepel Olijfolie mild
1 eetlepel Roomboter
2 stuks Zalm
100 gram Griekse yoghurt
1 eetlepel Mayonaise
3 takjes Dille
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven en onderwarmte).
2. Kook de krieltjes in ruim water tot je er net met een vork doorheen kan prikken. Dit duurt ongeveer 10 tot 15 minuten, afhankelijk van hoe groot de krieltjes zijn. Snijd intussen de broccoli in roosjes en voeg deze de laatste 4 tot 5 minuten toe zodat dit kort kan meekoken. Giet af en laat alles in de pan afkoelen zodat er geen stoom meer vanaf komt.
3. Verdeel de krieltjes en de broccoli over een bakplaat belegd met bakpapier. Duw met een vorm of een glas de krieltjes plat, breng op smaak met zout en verdeel hier de olijfolie overheen. Bak 40 minuten af, hussel tussendoor een keer om.
4. Verhit de boter in een koekenpan. Breng de zalm op smaak met peper en zout en bak aan beide kanten aan tot de zalm net gaar is en in vlokken uit elkaar valt wanneer je de zalm induwt.
5. Meng in een grote kom de Griekse yoghurt, mayonaise en dille. Breng op smaak met wat peper en zout. Voeg hier de krokante aardappel en de broccoli aan toe en meng door.
6. Dien de aardappelsalade op met de zalm.
Meer recepten in de categorie