
Smokey lasagne met gehakt en geitenkaas
4 pers.
ca. 25 min
Italiaans
Ingrediënten
1 verpakking PLUS verse lasagnebladen 250gr
500 g gemengd gehakt
1 sjalotje
1 teentje knoflook
1 fles Remia Smokey BBQ sauce 450ml
1 pot Grand Italia Besciamella saus nat. 400 gram
1 verpakking President Chevre doux geitenkaas 100gram
1 verpakking tomaatblokjes
150 g Vergeer geraspte kaas
2 el olijfolie
peper
zout
Bereidingswijze
Snij het sjalotje en de knoflook fijn. Kook ondertussen de lasagnebladen in water met wat zout beetgaar. Schep ze uit het water en laat ze uitlekken.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan of wok en roerbak hierin het gehakt los, samen met de sjalot en de knoflook. Kruid met peper en zout.
Verwarm de bechamelsaus met de helft van de BBQ saus.
Bestrijk vervolgens een ovenschaal met wat olijfolie en beleg de bodem met lasagnebladen. Verdeel hier wat gehakt en wat saus over. Bestrooi met geitenkaas en tomaatblokjes. Dek weer af met lasagnebladen. Ga zo door tot al het gehakt, de saus, tomaatblokjes en geitenkaas is gebruikt. Bestrooi als laatste met geraspte kaas en zet in een voorverwarmde oven op 200°C tot de kaas gesmolten is.
Variatietip!
Dit recept is ook heerlijk met vers afgebakken stokbrood of ciabatta.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
1143 kcal
Vetten
81 gram
Koolhydraten
42 gram
Eiwitten
66 gram