Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Snel meloenijs

Snel meloenijs

Ingrediënten

  • 1 rijpe galia meloen
  • 35 g honing (biologisch)
  • 150 g Griekse yoghurt
  • EXTRA keukenmachine of staafmixer
Snel meloenijs product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 10 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snij de meloen doormidden, verwijder de zaadjes en lepel het vruchtvlees uit de helften.
  2. Doe de meloenstukjes in een plastic diepvriesbakje en leg het bakje samen met de leeggelepelde meloen helften in de vriezer. Laat 3 uur bevriezen.
  3. Pureer de bevroren meloen in de keukenmachine of met de staafmixer en meng met de honing en yoghurt.
  4. Schep het meloenijs in de meloen ­ helften en laat nog 1 á 2 uur opstijven in de vriezer voordat je het serveert.

    Voedingswaarde

  • Kcal 120
  • Eiwit 3 g
  • Koolhydraten 17 g
  • Vet 4 g