Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Snel meloenijs

Snel meloenijs

Snel meloenijs product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 10 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 rijpe galia meloen
  • 35 g honing (biologisch)
  • 150 g Griekse yoghurt
  • EXTRA keukenmachine of staafmixer
Bereiden
Snij de meloen doormidden, verwijder de zaadjes en lepel het vruchtvlees uit de helften.
Doe de meloenstukjes in een plastic diepvriesbakje en leg het bakje samen met de leeggelepelde meloen helften in de vriezer. Laat 3 uur bevriezen.
Pureer de bevroren meloen in de keukenmachine of met de staafmixer en meng met de honing en yoghurt.
Schep het meloenijs in de meloen ­ helften en laat nog 1 á 2 uur opstijven in de vriezer voordat je het serveert.

Voedingswaarde

eiwit
3 g
koolhydraten
17 g
vet
4 g
Kcal
120