
Snelle andijviestamppot
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
1 kilogram aardappelen
200 milliliter halfvolle melk
75 gram roomboter
500 gram andijvie (gesneden)
0.5 theelepels nootmuskaat (gemalen)
Bereidingswijze
1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 5 cm. Kook ze met weinig water en 1 tl zout in 20 min. gaar.
2. Verwarm de melk en boter in een steelpan tot de melk begint te koken.
3. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Meng er de hete melk en boter door.
4. Schep de andijvie in 2 delen door de puree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
376 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
47 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
8 gram
Meer recepten in de categorie