
Snelle broccolischotel met gerookte zalm en kruidencrème
4 pers.
ca. 50 min
Hollands
Ingrediënten
700 g broccoli, in roosjes
100 g PLUS Moment Noorse gerookte zalm, in reepjes
200 g roomkaas naturel
1 teen knoflook
75 g geraspte jong belegen kaas
3 el verse kruiden (bijv. peterselie, bieslook en dille), fijngehakt
300 g pandanrijst (Fairtrade) EXTRA ovenschaal (18 x 28 cm), ingevet
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200ºC. Kook de broccoliroosjes in water met een snufje zout in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat goed uitlekken. Verdeel de broccoli met de zalmreepjes over de ovenschaal.
Schep de roomkaas in een schaaltje. Pers de knoflook boven de roomkaas uit. Voeg de kaas, de kruiden en peper naar smaak toe en meng goed. Verdeel de kruidencrème over de broccoli.
Bak de zalmschotel in de voorverwarmde oven in 25 minuten goudbruin en gaar. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Schep de rijst op 4 borden. Verdeel er de broccolischotel over.
Variatietip!
Vervang voor een mildere smaak de gerookte zalmfilet door 300 g verse zalmfilet in blokjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
595 kcal
Vetten
27 gram
Koolhydraten
61 gram
Eiwitten
24 gram