In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Snelle broccolischotel met gerookte zalm en kruidencrème

Snelle broccolischotel met gerookte zalm en kruidencrème

Snelle broccolischotel met gerookte zalm en kruidencrème product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 700 g broccoli, in roosjes
  • 100 g PLUS Moment Noorse gerookte zalm, in reepjes
  • 200 g roomkaas naturel
  • 1 teen knoflook
  • 75 g geraspte jong belegen kaas
  • 3 el verse kruiden (bijv. peterselie, bieslook en dille), fijngehakt
  • 300 g pandanrijst (Fairtrade) EXTRA ovenschaal (18 x 28 cm), ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 200ºC. Kook de broccoliroosjes in water met een snufje zout in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat goed uitlekken. Verdeel de broccoli met de zalmreepjes over de ovenschaal.
Schep de roomkaas in een schaaltje. Pers de knoflook boven de roomkaas uit. Voeg de kaas, de kruiden en peper naar smaak toe en meng goed. Verdeel de kruidencrème over de broccoli.
Bak de zalmschotel in de voorverwarmde oven in 25 minuten goudbruin en gaar. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Schep de rijst op 4 borden. Verdeel er de broccolischotel over.
Variatie
Vervang voor een mildere smaak de gerookte zalmfilet door 300 g verse zalmfilet in blokjes.

Voedingswaarde

eiwit
24 g
koolhydraten
61 g
vet
27 g
Kcal
595