Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Snelle broccolischotel met gerookte zalm en kruidencrème

Snelle broccolischotel met gerookte zalm en kruidencrème

Ingrediënten

  • 700 g broccoli, in roosjes
  • 100 g PLUS Moment Noorse gerookte zalm, in reepjes
  • 200 g roomkaas naturel
  • 1 teen knoflook
  • 75 g geraspte jong belegen kaas
  • 3 el verse kruiden (bijv. peterselie, bieslook en dille), fijngehakt
  • 300 g pandanrijst (Fairtrade) EXTRA ovenschaal (18 x 28 cm), ingevet
Snelle broccolischotel met gerookte zalm en kruidencrème product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200ºC. Kook de broccoliroosjes in water met een snufje zout in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat goed uitlekken. Verdeel de broccoli met de zalmreepjes over de ovenschaal.
  2. Schep de roomkaas in een schaaltje. Pers de knoflook boven de roomkaas uit. Voeg de kaas, de kruiden en peper naar smaak toe en meng goed. Verdeel de kruidencrème over de broccoli.
  3. Bak de zalmschotel in de voorverwarmde oven in 25 minuten goudbruin en gaar. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  4. Schep de rijst op 4 borden. Verdeel er de broccolischotel over.

Variatie

Vervang voor een mildere smaak de gerookte zalmfilet door 300 g verse zalmfilet in blokjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 595
  • Eiwit 24 g
  • Koolhydraten 61 g
  • Vet 27 g