
Snelle chocoladetiramisu met kersen
dessert
4 pers.
ca. 15 min
33.84 voor 4 pers.
Ingrediënten
250 ml Sterke koffie of espresso
400 gram Kersen
125 gram Slagroom
2 eetlepel Suiker
350 gram Volle kwark
175 gram Lange vingers
400 gram Chocolademousse
1 eetlepel Cacao
Bereidingswijze
1. Laat de koffie of espresso volledig afkoelen. Ontpit de kersen.
2. Klop de slagroom met de suiker luchtig. Schep een derde van de slagroom voorzichtig door de kwark. Schep vervolgens de rest van de slagroom door de kwark. Probeer ervoor te zorgen dat het geheel zo luchtig mogelijk blijft.
3. Dip de helft van de lange vingers in de koffie en verdeel over een middelgrote (oven)schaal. Verdeel de helft van het de chocolademousse en vervolgens de helft van het kwarkmengsel over de lange vingers. Top met de helft van de ontpitte kersen.
4. Herhaal bovenstaande stap met de resterende ingrediënten en top met de cacao. Serveer direct of bewaar in de koelkast tot gebruik.
Meer recepten in de categorie